Long time, no see…

Jag har gått vidare från G3258 -processorn till en i5-4690K.
Till skillnad från den förstnämnda processorn så körs i5:an i standardhastighet. Temperaturen håller sig kring 29-34 grader. Om den börjar kännas långsam i framtiden så finns det alltså gott om överklockningsutrymme.

Har även satsat på 16Gb minne eftersom det erbjöds billigt, antar att DDR4 dominerar nästa år.

En rolig sak har hänt sedan sist; jag köpte en låda med diverse ”datorskräp” vid Odenplan för ca 400 kr. En 2.5″ 340Gb hårddisk (bra för backup), en riktigt bra CPU-fläkt, ett mycket bra moderkort (775) och så en Q9550 -processor på moderkortet!

Q9550 var en av de absolut bästa processorerna för ett antal år sedan. Den finns fortfarande med bland ”high end”-processorer på en av de mest kända benchmark -sajterna (www.cpubenchmark.net). Q9550-processorn, en 6 år gammal modell, har fortfarande drygt halva prestandan av min i5-4690K.

Undrar om jag uppgraderat med i5 om jag hade hunnit hitta denna Q9550…

Till slut föll det sig som så, att min mamma fick processorn, förpackad i det gamla speldatorchassit från Antec (1080?) med 4Gb minne + 32 bits Win 7. Den datorn duger extremt bra till att surfa med, kolla på SVT Play (i hennes fall) och andra internetärenden. Datorn hade nog klarat World of Warcraft på hög grafisk inställning, ifall den nu hade haft ett bra grafikkort…

Be First to Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *