Rundade hörn (“Curved corners”)

Jag fick en liten överraskning igår… Faktiskt så trodde jag att Internet Explorer 8 nu stödde rundade hörn, med enklast möjliga HTML-kod och inte en massa “fulhack” som förr. Med en liten <div>, som hade en lite mindre <div, som hade en mindre <div> typ en rysk docka med dockor inuti. http://loboplaya.se ser ut så här  i Firefox ,Safari, Mac, Opera, Chrome  osv.

Men i ALLA nuvarande Internet Explorer är hörnen helt rätvinkliga… Det finns vissa förhoppningar om att Microsoft ska lägga in denna funktion i den kommande versionen 9. Jag använder IE7 på jobbet, rena öken om man är van vid Firefox.

Långsam uppdatering och total avsaknad av numera  grundläggande finesser… Samt att man ska klicka på Framåt-pilen när man vill se Tillbaka-historiken, vem kom på det?

Det finns dessutom en mängd olika slags runda hörn att enkelt få tillgång till (om nu webbläsaren stöder detta), bland annat dessa:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *