Google I/O 2013

Google I/O 2013 Liten sammanställning om vad Google I/O 2013 innebar. För en stund sedan provade jag det nya fotoredigeringssystemet som editerar uppladdade foton, och det fungerade riktigt bra. Vissa besvärliga manövrar var klart enklare att göra i Googles online-verktyg än med motsvarande GIMP -verktyg.

Tydligen får man nu 15 Gb utrymme till sina foton, jämfört med tidigare 3 Gb. Det talades en del om en lägre månadsavgift för att hantera/hämta musik. Lite osäkert var det om det även gällde svenskar, eller bara amerikaner. En hel del utvecklarföretag var på plats:

Developers at I/O 2013Hmm, Tunein var där två gånger :-) ! Jag fick absolut inte med alla företagsloggar… Detta var bara en mindre “skärmdump”.

Google All Access Music

För mindre än motsvarande 100 svenska kronor kan amerikaner :-x lyssna streamat på musik motsvarande Spotify och Pandora. Osäker hur det kommer att fungera i Sverige…

Förbättringar i Chrome

Googles webbläsare får ju ständigt nya förbättringar; 3D -accelerationer med hårdvara, “sömlös” spridning av aktuella sajter och inställningar mellan olika enheter gör att mobilen vet var man var på datorns Chrome webbläsare kvällen innan. En ny webbmotor i Chrome, VP9 har ökat prestandan ytterligare och kan använda ett nytt protokoll, “SPDY networking protocol” (återkommer) speciellt för snabbare access på mobiler.

Web components, “egna” HTML-taggar

Man kan tydligen skapa egna webbtaggar som utifrån sett agerar exakt som om taggen var s.a.s. inbyggd i HTML-motorn… Låter lite skumt, har inte kollat det ännu i detalj.

Google Play mer “personlig”

Och ska fungera bättre för surfplattor… En del i Google Play förbättras för skolor som använder Android-appar i sin utbildning. Mer än 1000 skolor (i USA, eller världen?) använder redan de s.k. Chromebooks som är en bärbar dator med operativsystemet Android.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *